internet zoekmachines
Crawlers voor zoekmachines en andere webrobots aansturen c't.'
Een omstreden aankondiging bracht de oude techniek weer voor het voetlicht: Robots.txt werkt niet goed met webarchieven, kondigde de blog van het Internet Archive in april aan. De digitale archivarissen willen in de toekomst geen rekening meer houden met de zoekmachinespecifieke instellingen van een website. Daarmee sluiten ze zich aan bij het minder bekende Archive Team, die zich hierover minder diplomatiek uitlaten: Robots.txt is a stupid, silly idea. Het Robot Exclusion Protocol, de officiële naam van de techniek, vertelt zoekmachines welke urls ze wel en niet mogen meenemen.
Media Report: Rechter: Bevel onrechtmatige publicatie van internet te halen betekent ook zoekmachines vragen hun cache te legen.
Het blijkt namelijk bij zoekmachines nog steeds in de cache te staan en dus nog terug te vinden via internet. In een recente uitspraak heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Alkmaar bevestigd dat het verwijderen van internet en onvindbaar maken van een publicatie ook betekent dat zoekmachines moet worden gevraagd hun cache te legen.
Internet zoekmachine Copernic.
Bent u het zat meerdere zoekmachines op het internet te moeten raadplegen omdat ze stuk voor stuk niet tot het optimale resultaat leiden? Probeer dan eens de metazoekmachine Copernic Agent download: www.copernic.com, een van de meest geavanceerde zoekmachines! Copernic maakt bij het verkrijgen van de zoekresultaten namelijk gebruik van een groot aantal zowel Nederlands als buitenlands georinteerde zoekmachines.
Test zoekmachines 1999: de Nederlanders rukken op Computable.nl.
Jaarlijks worden de bekendste zoekmachines van het Web aan een test onderworpen. Uit de recentste blijkt dat Altavista de knapste is op het Nederlandstalige Internet en dat de Nederlandse zoekmachines terrein winnen. De internationale zoekmachines Altavista en Hotbot handhaven zich opnieuw in de top.
Mijn Zoekmachine Reputatie; jouw online visitekaartje!
Helemaal niet, want dit biedt juist een kans om zelf te bepalen welke online informatie er over jou of jouw bedrijf hoog in de zoekmachines komt. Wij kunnen jouw zoekmachine reputatie voor je managen zodat wanneer mensen jou of jouw bedrijf op internet zoeken ze ook daadwerkelijk de juiste informatie vinden.
Zoekmachines @ iusmentis.com door Arnoud Engelfriet.
Zoekmachines zijn de meest gebruikte manier om informatie op internet te vinden. Niet alle aanbieders van informatie willen met elke zoekmachine gevonden worden. Denk aan MP3 zoekmachines of merkinbreuk bij Adwords en gesponsorde koppelingen. Ook privacy bij zoekmachines is vaak stof voor debat.
SEO Zoekmachine optimalisatie Internetpaleis.
Seo zoekmachine optimalisatie is het verbeteren van uw website door het optimaliseren van externe en interne factoren. Zo kan het dus mogelijk zijn, dat u technische drempels weg moet nemen om beter geïndexeerd te worden door de zoekmachines, zoals Google en Bing.
Groene zoekmachine Genoeg.
En 110 zoekopdrachten staan gelijk aan het drukken van een glossy. Een gemiddelde internetgebruiker geeft duizend zoekopdrachten per jaar, een nieuwsredacteur van Genoeg die het internet afstruint op zoek naar duurzaam weetjes en tips een veelvoud daarvan. Sinds enkele jaren zijn er groene zoekmachines.

Contacteer ons